Bewoners

De tamme bewoners van het landgoed ...

Tijdens onze vakantie in 2013 met onze camper in Bosnië streken wij neer op een idyllisch plekje langs de rivier. Amper hadden we ons tafeltje opgezet of er kwam een hondje aan. Hongerig, aanhalig en heel gezellig. Nadat zij de barbecue met ons gedeeld had, en ettelijke boterhammen op had, besloot Bosnia ons te adopteren. Onze aarzelingen verdwenen toen zij de volgende ochtend opgerold voor de deur op ons lag te wachten. Vanaf dat moment hoorde Bosnia (afgekort Bos) bij ons. Thuis bleek dat zij 4 cadeautjes bij zich had… Bella is bij ons gebleven, maar is helaas op 5-jarige leeftijd overleden; de andere drie hebben een goed tehuis gevonden.

Onze poules de Bresse zijn zachtaardig van karakter en leggen lekkere eieren(als ze niet broeds zijn…), ook voor onze gasten. Meneer de haan waakt goed over zijn dames en, ondanks een handicap aan een van zijn poten, vervult zijn plichten trouw.

Wij wonen met veel plezier op De Witte hoeve sinds 2009. Wij hebben een streek ontdekt die niet alleen zeer fraai natuurschoon biedt, maar waar ook de mens een centrale rol speelt. Vriendelijkheid, waarden en normen, zoals vroeger over heel Nederland waren, zijn hier nog intact gebleven. “Naoberschap”is niet alleen een kreet, maar een begrip met inhoud. Graag willen we ons enthousiasme voor deze streek met jullie delen.

Bloempje kwam op haar zesde in 2012 bij ons wonen. Helaas is Carrie, haar maatje, in 2018 overleden. Het is een vriendelijke dame die altijd blij is met aandacht en een stukje brood…

Onze twee lieve poezen die de muizen buiten de deur houden hebben hier een heerlijk leven. Zwartje is iets zwarter dan Witje. Ze hebben het niet zo op vreemden en laten zich over het algemeen niet zien.

Deze twee rondborstige dames zijn geboren in 2008. Ze beoefenen hun drie hobby's met veel plezier: eten, slapen en wroeten. Ze wonen naast Bloempje. Ze zijn altijd blij met de restjes die de gasten met hen delen.

... en de wilde bewoners.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.